Bemutatkozás


Itt volt már az ideje, hogy írjak egy rövid bemutatkozást.

Pál Éva Katalin vagyok és…….. mit is írhatnék ide……. az iskolákat tekintve nyomdamérnök vagyok és grafikus, meg egy kicsit ruhaipari technikus is, de ez megmaradt hobbinak.

Úgy kezdődött, hogy sok Mickey egeret rajzoltam gyerekként.

Na jó, most komolyra fordítva a szót.

Úgy kezdődött, hogy nem akartam továbbtanulni, aztán szülői felügyelettel mégis sikerült beadnom a jelentkezésem a Műszaki Főiskolára, amit el is végeztem, itt lettem nyomdamérnök. Később észrevettem, hogy a nyomdában lévő grafikusok sosem értenek egyet a tervezőgrafikusokkal akiktől a grafikai anyagot kapják – tudnék mesélni 🙂 -.  Gondoltam, hogy “Hoppá” itt az alkalom ennek az érdekes dolognak utánajárni, nevezetesen, hogy miért is van ez?! Így, már munka mellett és diákhitellel a zsebemben, jelentkeztem a Kommunikációs Főiskola posztgrad. képzésére, itt pedig grafikai szaktanácsadó lettem, mondjuk úgy, hogy grafikus.

A poén csak ezután jött, szóval, hogy a nyomdász és a grafikus közt azért van mindig nézeteltérés, mert mindkettő másik oldalról közelíti meg ugyanazt….

és nehezen tudnak megegyezni….

A munkákat tekintve, dolgoztam telekommunikációs multinál – még a kezdet kezdetén -, kis nyomdáknál mint gyek-es -,  dekorstúdióban mint grafikus és dekoratőr- igazán jó vagyok lézegravírozásban és vinyl nyomtatásban 🙂 -, a Magyar Honvédségnél, itt is nyomdában mint grafikus, és voltam hivatali grafikus is – közalkalmazott, igazi kinevezéssel meg minden 🙂 -.

Aztán eljött a pillanat – mint minden vállalkozó életében -, hogy azt mondtam:

– “Holnaptól a magam ura leszek!!”- mondtam ezt állva, felszegett állal,  merészen kitekintve egy ablakon, – nem sejtve a cégalapítással járó hercehurcát-!

Most szabadúszó grafikus vagyok, több megrendelőnek dolgozok, van köztük állandó és visszatérő is, és remélem ha elolvastad igáig, akkor benned is megérett a gondolat, hogy tőlem szeretnéd megrendelni a grafikát.

Ha gondolod nézz körül a “RÁD VÁR” tervek közt, hátha valami megtetszik.  😉

%d blogger ezt szereti: